СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Bratimljenje somborskih i šabačkih pčelara



Датум објављивања вести:
293 views

Sombor_PoveljaČAS ISTORIJE NA CERU

 

Članovi Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru i Društvo pčelara „Šabac“ u istoimenom gradu, potpisali su povelju o bratimljenju.

Sombor_Povelja

Likovno rešenje: Dragan Mladenović

 

ČAS ISTORIJE NA CERU

 

Članovi Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru i Društvo pčelara „Šabac“ u istoimenom gradu, potpisali su povelju o bratimljenju.

 

Druženje pobratima počelo je u prostorijama Direkcije za poljoprivredu u Šapcu, gde je goste biranim rečima pozdravio član Gradskog veća Šapca Petar Lončar.

Sombor_Bratimljenje_1

Predsednici zbratimljenih društava, Branislav Đuričić i Dragan Mladenović, razmenili su poklone: Šapčani su Somborcima uručili knjigu Bogdana Sekendeka o Karađorđu Petroviću „Kojekude, njegovim tragom“, a Somborci su pobratime darivali slikom poznatog somborskog umetnika Pavla Blesića „Zaboravljeni zidovi i zapuštene kapije Sombora“.

Sombor_Bratimljenje__2

Druženje za nezaborav nastavljeno je kraj spomenika srpskim junacima u Tekerišu, gde su avgusta 1914. godine  porazili austrougarsku vojsku.

Đuričić i Mladenović razmenili su povelju o bratimljenju kraj jedne od najvećih svetinja srpskog naroda.

Smbor_Bratimljenje_3

O cerskoj bici i blistavoj pobedi srpske vojske znalački i nadahnuto govorio je poznati šabački istoričar Bogdan Sekendek.

Sombor_spomenik_na_Ceru

Posetom pčelinjaku i porodici Zorana Đurića u Mehovinama i zajedničkim ručkom, završeno je druženje Somboraca i pobratima iz Šapca.Sombor_Bratimljenje_4

Sombor_Bratimljenje_5

Izvršni odbor UP „Avram Maksimović“

Sombor

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien