СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

SOMBORSKI PČELARI NA SAVETOVANJU SPOV-aДатум објављивања вести:
221 views

sombor2U subotu, 3. marta 2012. godine, članovi Udruženja  „Avram Maksimović“ u Somboru, prisustvovali jubilarnom 30. savetovanju pčelara Vojvodine u organizaciji SPOV-a.

savetovanje-spov.IMG_0466

U subotu, 3. marta 2012. godine, autobusom i putničkim automobilima članovi Udruženja  „Avram Maksimović“ u Somboru, doputovali su u Novi Sad  i prisustvovali jubilarnom, 30. savetovanju pčelara Vojvodine u organizaciji SPOV-a.

 

Ovacijama je pozdravljena dobrodošlica dekana Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu profesora Milana Krajinovića, koji je istakao da je saradnja sa pčelarima Vojvodine obostrano korisna i da su prijatelji iz Jordana spremni da otkupe i  poslednji kilogram meda pčelara Srbije prozvedenog 2011. godine.
– Za ovakvim rečima  pčelari Srbije vape  dušom, srcem i umom, jer bez pomoći  vrhunskih naučnika nema napretka u pčelarstvu Srbije, počev od proizvodnje do poboljšanja statusa i izvoza meda – istakao je predsednik Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru  Dragan Mladenović, burno pozdravljen od krcatog amfiteatra Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Izuzetno predavanje održao je prof. dr Zoran Stanimirović, koji je često bio prekidan ovacijama pčelara. Ne samo izuzetnim znanjem, već i blagonaklonošću i spremnošću da pomogne u rešavanju nagomilanih problema u pčelarstvu Srbije, profesor Stanimirović je još jednom dokazao da je vrhunski naučnik i dobročinitelj pčelara.

Somborski, kao i ostali pčelari napustili su Novi Sad izuzetno zadovoljni,  jer su pored stečenog znanja, nabavili sve ono što im je neophodno za prolećne radove u pčelinjacima.

Sekretae UP „Avram Maksimović“ u Somboru
Josip Jurić

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien