СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

U Bogojevu prestavljen film -tehnologija proizvodnje propolisaДатум објављивања вести:
262 views

Bogojevo-33486496Udruženje pčelara „Tamaško Jožef“ iz Bogojeva je 29.01.2012. godine predstavilo projekat pod nazivom „Tehnologija proizvodnje propolisa“.

BOGOJEVO_9

Udruženje pčelara „Tamaško Jožef“ iz Bogojeva je 29. 01. 2012. godine predstavilo projekat pod nazivom „Tehnologija proizvodnje propolisa“.

Naši članovi snimili su dva istovetna edukativna filma o tehnologiji proizvodnje propolisa sa verzijom na Srpskom i Mađarskom jeziku.

Film predstavlja specijalni rezervat „Gornje Podunavlje“ i nacionalni park „Gemenc“ u Mađarskoj kao pogodne terene za prikupljanje propolisa, a zatim nekoliko jednostavnih metoda sakupljanja kod nas i kod kolega preko granice.

U realizaciji filma učestvovali su pčelari: Nemeš Ištvan, Bođo Ferenc, Molnar Tihomir, i Čeperka Ištvan iz Bogojeva te Gegenj Benjamin, Vadaš Gabor i Šmit Karolj iz Baje. Stručni saradnik Sabo Jožef, i naratori Poturica Ruža i Hoža Gal Gizela.

Na promociji filma bili su prisutni predstavnici SPOV-a i društava pčelara Zapadno bačkog okruga i pčelari iz Baje i Osijeka.

Izradu filma su omogućili: Pokrajinski sekretarijat za Poljoprivredu, Vodoprivredu i Šumarstvo, „Agrodunav“ Karavukovo, Opština Odžaci, MZ Bogojevo, „AZA“ Stari Ledinci, Društvo pčelara „Dunav“ Apatin, Pčelari udruženja „Tamaško Jožef“ Bogojevo, pčelari iz Baje i Vitezovi meda St. Ambrozije iz Baje. Posle projekcije sledila je diskusija o filmu i poklonjeni su prvi primerci DVD autorima, sponzorima i predstavnicima društava.

Udruženje Pčelara „Tamaško Jožef“ iz Bogojeva se ovim putem zahvaljuje svima koji su učestvovali i pomogli realizaciju ovog projekta.

BOGOJEVO_4

BOGOJEVO_5

Udruženje pčelara
„Tamaško Jožef“
Bigojevo

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien