СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

INFORMACIJA SA SASTANKA IZVRŠNOG ODBORA SPOV-aДатум објављивања вести:
270 views

spov-logoInformacije sa sastanka IO koji je održan 15. 04. 2011. godine sa početkom u 12.00 časova.

1.    Izvršni odbor je usvojio Izveštaj sa XXIX savetovanja pčelara Vojvodine i zahvalio se svim koji  su učestvovali u organizovanji i realizovanju Savetovanja. Finansijski rezultat je ostatak od 1.990,00 dinara…..

spov-logoInformacije sa sastanka IO koji je održan 15. 04. 2011. godine sa početkom u 12.00 časova.

Sednica_IO_SPOV-a_15.4.011

1. Izvršni odbor je usvojio Izveštaj sa XXIX savetovanja pčelara Vojvodine i zahvalio se svim koji  su učestvovali u organizovanji i realizovanju Savetovanja. Finansijski rezultat je ostatak od 1.990,00 dinara.
Za korišćenje prostora za Savetovanje Poljoprivredni fakultet je tražio dodatnih 50.000,00 dinara i 20 kg meda, što je IO odobrio.

2. Na sastanku je imenovana komisija koja će raditi na pokretanju pitanja subvencija u pčelarstvu. Komisija je:
1. Nedeljko Stevanović
2. Jožef Agardi
3. Radoslav Knežević i
4. Stojan Anđelković

3. Učešće članova SPOV-a na 78. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Obezbeđena su dva štanda za članove SPOV-a za izlaganje pčelarskih proizvoda. Detaljnije informacije se mogu dobitina broj 0605897095. Sve poslove oko sajma će biti pod rukovodstvom Stojana Anđelkovća.

4. Komisija koja je pisala Statut zadužuje se da pripremi dopunu Statuta na osnovu odluke Skupštine.

5. Izvršni odbor je prihvatio infirmaciju o poseti I sajmu pčelarstva u Temišvaru. Savez pčelarskih organizacija Vojvodine je tom prilikom potpisao sa Asocijacijom pčelara temišvarskog okruga Memorandum o saradnji.

6. Izvršni odbor je doneo odluku da se udruženju pčelara „Tisa“ iz Bečeja dodeli priznanje Povelja SPOV-a povodom 120 godine organizovanja pčelara u tom gradu. Sve čestitke za dugogodišnje organizovanje.

7. Komisija u sastavu:
1. Nedeljko Stevanović
2. Stojan Anđelković
3. Stanimir Javorac
4. Dejan Čukalović
vodiće pregovore oko naknade za postavljanje košnica u Nacionalnom parku „Fruška Gora“ i na prostorima Vojvodine šuma sa njihovim direktorima. Pregovorima će prisustvovati predstavnici Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstva i Sekretarijata za ekologiju.

8. Izvršene su promene u sastavima komisija Izvršnog odbora. Sastave komisija možete videti na Sajtu SPOV-a.

9. Na zahtev pčelarskog udruženja „Avram Maksimović“ iz Sombora, IO je razmatrao odluku skupštine SPOS-a o zahtevu za razrešenje člana IO SPOS-a Đorđa Sovilja i doneo odluku da  podržava odluku skupštine SPOS-a koju je javno izneo predsedavajući skupštine SPOS-a Đorđe Mrkić, da je opozvan član IO SPOS-a iz Bačke Đorđe Sovilj nakon izvršenog glasanja delegata skupštine SPOS-a. Na osnovu toga zahteva od predsednika  SPOS-a  da u ime 15 društava pčelara iz Bačke, na sednice IO SPOS-a poziva Dragana Mladenovića.

10. Edukacija pčelara članova SPOV-a koja je započeta nastavlja se i biće realizovana u toku oktobra i novembara 2011. godine. Detaljnije informacije dobiće društva pčelara.

11. Vođeni su razgovori oko prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske. Projekt se priprema i biće aplikovan prvom prilikom.

12. Potražnja meda od strane otkupljivača je povećena i cena ide gore. U državama u okruženju je do 4,5 €.

U Novom Sadu, 15. 04.  2011. god.                                                Izvršni odbor

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien