СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Održana svečana sednica UP „LIPA “ ErdevikДатум објављивања вести:
442 views

Skuptina_DP_Erdevik_2010Po predivnom sunčanom danu u Erdeviku je u subotu 13. novembra 2010. g. održana svečana sednica udruženja pčelara „LIPA“, povodom desetogodišnjice osnivanja udruženja.  Okupio se veliki broj pčelara, kako iz Erdevika tako i gostiju iz susednih društava  pčelara.

Skuptina_DP_Erdevik_2010Po predivnom sunčanom danu u Erdeviku je u subotu 13. novembra 2010. g. održana svečana sednica udruženja pčelara „LIPA“, povodom desetogodišnjice osnivanja udruženja. Okupio se veliki broj pčelara, kako iz Erdevika tako i gostiju iz susednih društava  pčelara. Prisutan je bio i presednik SPOV-a  Nedeljko Stevanović.

Sednicu je otvorio presednik dr vet. med. Ognjen Delić, koji se osvrnuo na istorijat udruženja. Inače udruženje pčelara nastavlja tradiciju pčelarske zadruge u Erdeviku  osnovane 1936. godine.
Upoznao je skup o nagrađenim pčelarima udruženja  i dao informaciju o uplati članarine za SPOV i SPOS za sledeću 2011. godinu.

Posle svečanog dela sednice održana je i vanredna skupština UP „Lipa“ na kojoj je usvojen novi Statut Udruženja pčelara. Presednik SPOV-a  nas je izvestio o svim aktivnostima koje  SPOV  sprovodi na  unapređenju  pčelarstva, takođe je doneo novi „Vojvođanski pčelar“  koji je odmah i podeljen prisutnim pčelarima.

Još jednom se zahvaljujem svim  gostima koji su uveličali našu svečanost .

Dr vet.med. Ognjen Delić,

presednik U P „LIPA “ Erdevik

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien