СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Prvi deo projekta „Uloga pčela u eko sistemu“



Датум објављивања вести:
380 views

Picture_2595

Kao što je najavljeno  putem aktivnosti koje su predviđene projektom “ULOGA PČELA U EKO SISTEMU”,  članovi pčelarskog društva „Sivac“ Tatjana Mrdak, Stanko Golubović,  Miroslav Delić, Božidar  Marković, Zorica Ačanski–Omerović i član pčelarskog društva i …

Sivac-uloga_pele_u_eko_sistemu

Kao što je  najavljeno  putem aktivnosti koje su predviđene projektom “ULOGA PČELA U EKO SISTEMU”,  članovi pčelarskog društva „Sivac“ Tatjana Mrdak, Stanko Golubović, Miroslav Delić, Božidar Marković, Zorica Ačanski–Omerović i član pčelarskog društva i stručni saradnik u Agenciji za razvoj opštine Kula kao i Nataša Žekić su  12. novembra 2010. g. od  8 do 12 časova kroz igru, pesmu, druženje u predškolskoj ustanovi *ČUVARI OSMEHA* u Sivcu  razgovorli sa decom i ispunili prvi deo projekta.

Predsednica udruženja Tatjana Mrdak koordinator projekta objasnila je dečici ko živi u kućici koja se zove košnica, kako treba da se ponašaju u blizini pčela, upoznala ih sa načinom rada u proizvodnji meda što su deca sa oduševljenjem slušala. Dečica su pčelare nagradili jednom pesmicom i recitacijom o medu i pčelama. Posle razgovora sa pčelarima  u saradnji sa  nastavnim osobljem predškolske ustanove započela je likovna radionica „MEDENO DETINJSTVO“ na temu pčela i pčelarstva gde su deca pripremala radove za narednu 25.11.2010. g. zakazanu izložbu u biblioteci u Sivcu od 17 časova..

Deci prilikom posete članovi društva i agencije na pokon su doneli sav materijal koji je potreban za likovnu radionicu; flomasteri, bojice, kolaž papir, lepak, krep papir, tempere, četkice,…  Mediće koji su decu najviše obradovali kao i kilogramska pakovanja za užine u narednom periodu do nove godine kada ih darujemo već po tradiciji dugogodišnjoj. Deci je napravljen švedski sto ali po njihovoj želji sem meda, sokićima na slamčicu i slanišima, štapićima, perecama,ribicama,….što je bila posebna draž za mališane.

U nadi da ćete naš primer prepoznati kao primer dobre prakse i uraditi isto ili slično.

Pčelari pčelarskog društva “Sivac” iz Sivca.
[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien