СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Održan VI Festival meda Zrenjanin 2010Датум објављивања вести:
395 views

zrenjanin1
U organizaciji pčelarskih društava “Milivoj Bugarski“ iz Zrenjanina i “AKAC” iz Mužlje pod pokroviteljstvom gradske uprave Zrenjanin, SPOS-a i SPOV-a, održan je u Zrenjaninu na Trgu Slobode od 15. do 17. oktobra tradicionalni VI „Festival meda Zrenjanin 2010″.

zrenjanin2

U organizaciji pčelarskih društava “Milivoj Bugarski“ iz Zrenjanina i “AKAC” iz Mužlje pod pokroviteljstvom gradske uprave Zrenjanin, SPOS-a i SPOV-a, održan je u Zrenjaninu na Trgu Slobode od 15. do 17. oktobra tradicionalni VI „Festival meda Zrenjanin 2010″. Bez obzira na loše vremenske prilike, na manifestaciji je učestvovalo preko 35 izlagača pčelarskih proizvoda, opreme, pribora iz mnogih krajeva Srbije. Mnogobrijni građani Zrenjanina i okoline su posetili manifestaciju. Sve ovo govori u prilog da manifestacija u Zrenjaninu polako zauzima značajno mesto u kalendaru kulturnih događanja u ovom delu zemlje.

Uvodnu reč na otvaranju festivala su uzeli Vasilijević Miroslav, zamenik predsednika SPOS-a, Stojan Anđelković, sekretar i Nedeljko Stevanović, predsednik SPOV-a. Uz bogat kulturno umetnički program, festival meda je otvoro gospodin Predrag Stankov, pomoćnik gradonačelnika, koji je tokom obilaska “slatkih” štandova, razgovarao sa izlagačima o problemima pčelarstva i mogućnostima uključivanje i ove grane stočarstva u više ekonomske tokove.

Pomenuta dešavanja medijski su propratili RTV, RT Santos, KTV Zrenjanin, novine Zrenjanin, Radio Zrenjanin, novine Dnevnik i mnogi drugi.

Organizaciju ove manifestacije su pomogli brojni sponzori, među kojima se posebno zahvaljujemo: Gradskoj upravi Zrenjanin, Opštinskom odboru za poljoprivredu, Kulturnom centru Zrenjanin SPOS-u i SPOV-u.

Organizacioni odbor

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien