СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Pregled meda više nije obavezanДатум објављивања вести:
550 views

vlada1
Ministarstvo poljoprivrede donelo je Pravilnik o načinu vršenja veterinarsko-sanitarnog pregleda i kontrole životinja pre klanja i proizvoda životinjskog porekla, koji propisuje da pčelari više nemaju obavezu laboratoriskog pregleda  pčela na varou, …

vlada1

Ministarstvo poljoprivrede donelo je Pravilnik o načinu vršenja veterinarsko-sanitarnog pregleda i kontrole životinja pre klanja i proizvoda životinjskog porekla, koji propisuje da pčelari više nemaju obavezu laboratoriskog pregleda  pčela na varou, kako bi med mogli da puste u promet, kao i da med više ne mora da se laboratorijski analizira pre stavljanja u promet.

Novi  Programa mera za 2011. godinu na osnovu ovog Pravilnika neće obavezivati pčelare na obavezan pregled pčela na varou.

Po ovom  Pravilniku  ne postoji obaveza da se med pre stavljanja u promet laboratorijski ispituje. Odgovornost se prenosi na proizvođača, shodno HACCP sistemu.  Med se može pustiti u promet samo na osnovu organoleptičkog pregleda. Laboratorijski pregled se radi samo po potrebi.

Detalje možete pročitati u odeljku IX PREGLED MEDA ovog Pravilnika, koji možete videti i preuzeti na stranici  Propisi – pravilnici.

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien