СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Dnevnik.rs: Od vesti do inovacijaДатум објављивања вести:
416 views

dnevnikrs

Objavljen članak u novosadskom dnevnom listu Dnevnik 1. septembra 2010.g. na strani POLJOPRIVREDA o aktivnostima SPOV-a u vezi pripreme stručno informativnog lista „Vojvođanski pčelar“. Naziv članka je „Od vesti do inovacija“ …

U novosadskom dnevnom listu Dnevnik 1. septembra 2010.g na strani POLJOPRIVREDA, objavljen je članak o aktivnostima SPOV-a u vezi pripreme stručno informativnog lista „Vojvođanski pčelar“.

dnevnikrs


U PRIPREMI ČASOPIS „VOJVOĐANSKI PČELAR“

Od vesti do inovacija

Dugi niz godina Savez pčelarski organizacija Vojvodine, kroz rad svojih udruženja, razvija pčelarstvo organizujući predavanja, savetovanja, manifestacije, druženja… I porsd velikih napora da se ova oblast unapredi, određen broj vojvođanskih pčelara ostaje po strani, neoba-vešten o radu Saveza, novinama iz oblasti zakonodavstva, novitetima u oblasti tehnologije pčelarstva, nemaju informacija o novinama u zaštiti pčela ili razlozima nestanka pčela… Stoga je SPOV došao na ideju da pokrene specijali-zovani časopis „Vojvođanski pčelar“, koji bi otklonio ove i buduće iedo-umice, a ujedno bio dostupan svim vojvsđanskim pčelarima.

Časopis treba da bude stručno-informativno oglasno glasilo pče-lara, u kojem će biti aktuelnih vesti i članaka raznih tematika, a prvi broj bi trebao da se objavi do kraja novembra. Glavni i odgovorni urednik časopisa „Vojvođanski pčelar“ biće Milanka Vorgić, diplomirani novinar i pčelar iz Novog Sada, a izabran je i izdavački odbor u sledećem sastavu: prof. dr Mića Mladenović, dr Vladimir Miklič, Jožef Sabo, Đorđe Simović, prof. dr Milan Kra-jinović i Žarko Živanović. Readakciju čine doc. dr Nada Plav-ša, Jožef Agardi, dr med. Vidoje Kulić, Milorad Mastilović, mr Stojan Anđelko-vić i Dragoslav Bugarski. Izvršni odbor je doneo odluku da se štampa promotivni flajer u odgovarajućem tiražu, kako bi pčelari saznali sve o izgledu i sadržajima časopisa.

A.B.

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien