СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

VI sajam meda u Rumi 3, 4. i 5. septembra 2010.



Датум објављивања вести:
478 views

ruma_6_sajam_meda1

Društvo pčelara “Nikola Mileusnić“ iz Rume i ove godine, već tradicionalno za prvi vikend septembra, organizuje VI sajam meda sa Regionalnim savetovanjem pčelara u dane 3, 4. i 5. septembra 2010. godine.

Društvo pčelara “Nikola Mileusnić“ iz Rume je 1988. godine organizovalo Prvo regionalno savetovanje pčelara sa izložbom pčelinjih proizvoda, opreme i lekova za …

Društvo pčelara “Nikola Mileusnić“ iz Rume i ove godine, već tradicionalno za prvi vikend septembra, organizuje VI sajam meda sa Regionalnim savetovanjem pčelara u dane 3, 4. i 5. septembra 2010. godine.

Društvo pčelara “Nikola Mileusnić“ iz Rume je 1988. godine organizovalo Prvo regionalno savetovanje pčelara sa izložbom pčelinjih proizvoda, opreme i lekova za pčelarstvo na trgu u centru grada. Učešće na prvom regionalnom savetovanju uzeli su pčelari iz Srema a na izložbi rumski pčelari.

2004. godine zbog sve veće zainteresovanosti pčelara iz regiona i šire iz cele republike, izložba je prerasla u Sajam meda sa Regionalnim savetovanjem na kome učešće uzimaju pčelari iz skoro svih krajeva Srbije i umesto jednog dana, njegovo trajanje je organizovano na tri dana.

Zbog izuzetnog prostora na Gradskom trgu i Kulturnom centru društvo pčelara je pokrenulo inicijativu u saradnji sa “Poljoprivrednom stručnom službom Ruma“, koja organizuje istovremeno na istom prostoru i ETNO FESTIVAL uz bogati kulturno umetnički program sva tri dana.

Ova zajednička manifestacija inicirana opštinskom administracijom Ruma da u istom terminu  organizuje zajedničku manifestaciju pod nazivom “RUMSKA JESEN“  u kojoj se pored Sajma meda i etnofestivala održava i “Fijakerijada“, “Motorijada“ i “Ribarski zlatni kotlić“.

Ovogodišnji 6. sajam meda sa Regonalnim savetovanjem pčelara održaće se na prostoru centralnog gradskog trga u Rumi i salama kulturnog centra.

ruma_6_sajam_meda2

Sajamska izložba pčelinjih proizvoda, opreme i lekova za pčelarstvo na gradskom trgu je 3, 4. i 5. septembra u vremenu od 07-20 časova a Regionalno savetovanje 4. septembra u sali Kulturnog centra u vremenu od 11-13 časova. Učešće na savetovanju u vidu okruglog stola uzeće predstavnici SPOV-a i SPOS-a i tri predavača sa uvodnim izlaganjima, kojima će pčelari postavljati pitanja uz istovremenu razmenu iskustava. Nakon savetovanja organizovaće se zajednički koktel svih učesnika.

Gosti na ovogodišnjem Sajmu i Savetovanju biće pored predstavnika SPOV-a i SPOS-a i pčelari iz udruženja iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Šida, Šapca, Banovaca, Crne Bare, Ljubovije, Osečine, Valjeva, Loznice i drugih mesta Mačvansko-Kolubarskog regiona i regiona Srema.

Učešće na izložbi mogu uzeti svi pčelari uz povoljne uslove a na savetovanju besplatno svih pčelara.

 

DP „Nikola Mileusnić“
Predsednik društva i organizacionog odbora Sajma
Stanimir Javorac

 

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien